Trendspaning och nyheter

Från tråkigt till trollbindande – Stockbilder reloaded

I detta blogginlägg funderar vi på varför konventionella stockbilder faller kort, och hur det egna skapandet av stockfoton kan bli ett flexibelt multiverktyg i ditt marknadsföringskit.

Nackdelarna med konventionella stockbilder

Vi har alla skrattat åt dom. Business-duon som pekar på datorskärmen i samförstånd. Den stressade deadline-dåren med klockan. Eller den sjukt frustrerade mannen som skriker i telefonluren. Dessa trogna följeslagare i världen av marknadsföring, kommer (tro det eller ej!) med sina begränsningar. En ofta överdriven estetik och bristen på äkthet kan i värsta fall underminera ditt budskaps trovärdighet. Aj då. Risken att använda bilder som redan florerar på andra plattformar kan dessutom sudda ut ditt unika avtryck, och det vill väl ingen som försöker sticka ut ur bruset?

Släpp fri fantasin, och frilägg!

Vi på ACME Gruppen valde att omfamna stockbilders stereotypa och överdrivna karaktär och blåste på under en dag i studion. Att lägga krut på att medvetet surfa i kölvattnet av en oseriös genre, gör vi för att vi tar vår kommunikation på största allvar. Då blir det blir plötsligt befogat att investera tid och kreativitet i varje detalj. En av de stora fördelarna med våra egna frilagda stockfoton är möjligheten att anpassa varje bild för vår specifika målgrupp och budskap. Dessutom är det ett smidigt sätt att låta våra kunder få ett ansikte på hela teamet under första pitchen, även om inte full styrka befinner sig på presentationen.

Summan av kardemumman

I en värld där visuell kommunikation spelar en central roll anser vi att friskt vågat alltid är hälften vunnet. Genom att överge konventionella stockbilder och omfamna skapandet av egna frilagda bilder kan du, precis som vi, inte bara undvika de vanliga fallgroparna utan också göra dina presentationer, inlägg, hemsida, whatevers minnesvärda och engagerande.

Kort sagt; med egna stockfoton tar du kontroll över ditt visuella berättande, och lyfter dina presentationer till en mer unik, engagerande och personlig nivå.

brandedgifs

ACME Gruppen är en professionell och passionerad produktionsbyrå i Helsingborg. Vi älskar udda och utmanande projekt, och är alltid taggade på att arbeta med varumärken som söker den udda infallsvinkeln i sina projekt. Vår spetskompetens ligger inom film, foto, animation och grafiskt arbete och vi arbetar med allt från renodlad reklam till produktioner av dokumentär natur.