ACME GRUPPEN

En visuell smällkaramell

ACME Gruppen är en lösningsorienterad produktionsbyrå som skapar film, foto, animation och copy. Våra ledord kommunikativt och kreativt är navet i vår verksamhet. För att produktionerna verkligen ska träffa rätt, har vi ett väl etablerat samarbete tillsammans med en vässad digital marknadsförare.

Och du, på tal om samarbeten! Här kommer ett par framgångsrika sådana.

Showreel 2023

brandedgifs

SALUBRIN

Sommar sol och Salubrin

Produktion: Salubrin Midsommar

Format: Film

Syfte: En lyckad storsatsning som rullade på sociala medier i syfte att påminna konsumenterna om att Salubrin, precis som nypotatis och sill är ett självklart tillbehör vid midsommarbordet.

Into the wild

Produktion: Salubrin vildmark

Format: Film och foto

Syfte: Denna kampanj för sociala medier byggde vi med fler, kort-korta produktioner för att specifikt nå friluftsintresserade målgrupper på språng. Rappt, emotionellt och effektivt.

PRECISE BIOMETRICS

Tech behöver inte vara torrt

Produktion: YounIQ

Format: Film, foto och animation

Syfte: Precise Biometrics valde att visa upp sina smidiga access-lösningar i ett mer tillbakalutat manér. Fokus låg kraftigt på lifestyle och smidiga flöden istället för den klassiska explainer-filmen.

HELOSAN

Hipp hipp hurra!

Produktion: Helosan 75 år

Format: Film och foto

Syfte: Helosan fyllde 75 år (!) och vi hade äran att skapa festen. Med hjälp av trickfilm och motivationen: “ålder är bara en siffra” gjorde vi detta spektakel möjligt. Eller var det mirakelkrämen som låg bakom?

“ACME är enkla att jobba med och sitter på en otrolig kreativitet samt professionalism. En självklar partner för media!”

– Emil Pettersson, Digital marknadsförare för Helosan & Salubrin

SAMORDNINGSFÖRBUNDET

Dina val spelar roll

Produktion: SOF – Upplysningskampanj

Format: Film, foto och animation

Syfte: Samordningsförbundet finns till för att hitta, och lösa buggar i välfärdssystemet. Deras arbete förbättrar vardagen för en enorm grupp utsatta människor. Men för att kunna hjälpa, måste rätt personer veta om att de existerar. Denna kampanj var ett stort kliv i rätt riktning.

“Vi kom till ACME med en vision om vad vi ville uppnå och ACME guidade oss på bästa sätt fram till en slutproduktion som överträffade alla våra förväntningar. Toppklass i såväl kreativitet som kvalitet hela vägen från ritbord till planering, utförande och leverans. Jag ger mina allra bästa rekommendationer.”

– Ragnar, Förbundschef på Samordningsförbundet Helsingborg

LQ DESIGN

Definitionen av “en klassiker”

Produktion: Lindqvistpallen 2.0

Format: Film och foto

Syfte: Lindqvistpallen. Du har garanterat sett den förr. Inte så konstigt då detta stycke svensk designhistoria funnits med sedan 1952! Inför nylanseringen julen 2021 hade vi glädjen att skapa nytt kampanjmaterial till sociala medier och webb.

HBG City

Borta bra men hemma bäst

Produktion: Lokala proffs / Årets stadskärna 2022

Format: Film, foto och animation

Syfte: Vi älskar vårt Helsingborg, och att vara med och stötta upp kommunikationen gör vi med glädje! Vare sig det gäller att lyfta det lokala i svallvågorna efter en pandemi, eller att skapa nomineringsfilmen för Årets stadskärna – en tävling som staden dessutom vann.

“ACME Gruppen är otroligt kreativa och hjälper oss att tänka utanför boxen. De levererar produktioner och material av hög kvalité. Dessutom är de enkla att samarbeta med, noggranna och tidsplaner följs alltid”.

– Emma Salomonsson, marknadskoordinator HBG City

SVENSKA STADSKÄRNOR

Din stadskärna behöver dig

Produktion: Nationell upplysningskampanj

Format: Film, foto och animation

Syfte: Vad händer med våra stadskärnor när
E-handeln ökar och besöksflödena minskar?
För att värna om det lokala skapades den nationella upplysningskampanjen “Ingen puls utan din”

ROOTS

Innovation i köket

Produktion: Komplett varumärkesutveckling

Format: Film, foto, animation och copy

Syfte: Möt Roots! En svensk avknoppning från det globala varumärket Aviko. Vilken roll har rotfrukterna att spela i det moderna köket? Här har vi arbetat från grunden med allt som rör uppbyggnaden av ett splitternytt varumärke. En högst pågående och spännande resa.

AUTOMATIONSPARTNER

Mänskligt vs. maskin

Produktion: AP Develop

Format: Film och animation

Syfte: Hur förklarar man något komplicerat utan att det blir trist eller nischat? Man gör det mänskligt! Med ett sparsmakat set hade vi ett tomt ark att förstärka bild och budskap med genom animation.

“Vi letade efter någon som kunde illustrera vad vår avdelning AP Develop gör utan att stolpa upp verksamheten i en traditionell företagspresentationsfilm. ACME gruppen jobbade systematiskt och samtidigt kreativt. Slutprodukten blev en film som fångade kärnan av verksamheten på ett intressant och tydligt sätt trots verksamhetens komplexitet. Vi är mycket nöjda med ACME gruppens leverans.”.

– Paul Duelund, Marketing Manager, AutomationsPartner AB

Äventyret börjar utanför boxen!

“Vi är verkligen nöjda med både samarbete och resultat från ACME Gruppen. De är kvicktänkta, flexibla, lösningsorienterade, roliga, noggranna och framför allt väldigt begåvade och idésprutande människor allihopa. De levererar hög kvalitet. Som uppdragsgivare hamnar man direkt “utanför lådan” och i ett äventyr och samarbete som är otroligt givande”.

– Helen Lindros, Marketing manager AVEVA Select

Ett sista kliv i vårt arkiv

1. Reklamfoto för Bildeve.

2. Invigningsfilm och bildbank för Lindt.

3. Bildbank för Mildef.

Börjar inspirationen flöda?

Vi är alltid redo att diskutera nya spännande samarbeten, svara på frågor eller bara träffas och skapa nya relationer. Speciellt krångligt är det inte heller!

Kontakta Marcus Östensson

marcus@acmegruppen.se

0762679407

ACME Gruppen är en professionell och passionerad produktionsbyrå i Helsingborg. Vi älskar udda och utmanande projekt, och är alltid taggade på att arbeta med varumärken som söker den udda infallsvinkeln i sina projekt. Vår spetskompetens ligger inom film, foto, animation och grafiskt arbete och vi arbetar med allt från renodlad reklam till produktioner av dokumentär natur.